Хранене

Хранене на Кавказка Овчарка

Хранене на Кавказка Овчарка. Хранене на кучета от породата Кавказка Овчарка. За да стане едно куче от породата кавказка овчарка отличен пазач, е нужно редовно хранене и полагане на грижи. Какви са основните изисквания при отглеждането на малките кученца – кавказки овчарки. Кучетата от породата на Кавказката Овчарка, се раждат и развъждат доста трудно. Майката на малките кученца се грижи доста добре за своите кутренца. Кавказката Овчарка ражда от порядъка на пет до дванадесет малки кученца. След като се родят малките, тя прегризва пъпната връв на малките кученце едно по едно и започва да ги ближе. След това тя започва да ги кърми, като много внимава да не ги смачка. Това се получава при по грижовните майки, които се грижат отлично за малките си кученца. Кърменето се извършва, след като майката се предразположи. Тя внимава да не ги смачка.

Хранене на малки кученца Кавказка Овчарка

На малките кученца, трябва да им е удобно да достигнат вимето на майка си. В първите няколко дена, малките кученца бозаят от коластрата на майка си. Коластрата е ранното мляко, което е произведено в майчините гърди. То е приготвено за първите няколко дена, преди да се появи майчината кърма. Първоначално малките кученца бозаят от коластрата на майка си. Това спомага за първоначалното развитие на малките кученца. Посредством тази коластра, малките кученца се укрепват и развиват отлично. В случаите когато някои от малките кученца не могат да се захранят, те започват да слабеят и умират. В такива случаи, майката не е в състояние да положи каквито и да е грижи, за да спаси малкото си. По едрите кученца избутват по слабите и не им позволяват да бозаят. По този начин те изчерпват майчината коластра и растат бързо.

Хранене на кавказки планински овчарки

За да поддържате здраво и активно правилно хранене на кавказките планински кучета, е необходимо. Много често при недостатъчно хранене и лошо задържане независимо от наследствените фактори се образува суха или нежна конституция. С обилно хранене и прекомерно хранене – наблюдава се трошливостта и влажността, което е нежелателно за нашата порода. Основното развитие и растеж на младо кавказко планинско куче. Образуването на външно и тренировъчно поведение, започва от раждането на кученцето до 12-месечна възраст. Особено от 1-ви до 7-ми месец. Ето защо точно през този период е необходимо да се обърне специално внимание на отглеждането и обучението на кученцето. Здравословното хранене трябва да включва задоволителни пропорции на протеини, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали, микроелементи.

Хранене на Кавказка Овчарка

Източникът на протеини служи: месо, риба, извара, млечни продукти. До кученца и възрастни кучета се препоръчва храненето на яйцата. Преди 3 месечна възраст нормата е 1 яйце на ден, след 3 месечна възраст – 2 яйца на ден. Подхранващата стойност на рибата е по-ниска и като замести месото с нея, количеството трябва да се увеличи приблизително два пъти. Възможно е да се даде сурова морска риба след отстраняване на главата; за кученцата на кавказката овчарка – след като минаха с костите през месомелачката. Желателно е рибата да не се включва в риби преди 3-месечна възраст. Дайте риба риба само в напълно варена форма. Соленото месо и рибата дават само във варена форма и преди топенето се накисват в големи количества вода. Повече информация за храненето на малките кученца кавказки овчарки ще намерите ТУК

Хранене на Кавказка Овчарка с месо

Преди 1,5 месеца кученца от кавказки овчар куче трябва да се дава само месо. Но не и парчета месо, за да се избегне лошо храносмилане. Дайте мазнини в ограничено количество в смес със зърнени храни (източник на въглехидрати) или зеленчуци. Ако давате много мазнини, това покварява храносмилането, причинява увреждане на работата на черния дроб. Когато едно куче живее в топли условия и не е претоварено от работа, много мазнини са безполезни. Млякото е полезно, особено за кученца и за хранещите се женски кучета . Той се дава в прясно състояние в малки количества. Изварата е много полезна за кученца, тъй като предотвратява рахит. Добавете 10% разтвор на калциев хлорид в 0, 5 литра варено мляко, за да приготвите правилно извара. Вкусното сирене може да бъде разтворено от кефир.

Хранене на Кавказка Овчарка със зърнени храни и ориз

Също така серумът може да се използва като напитка за кученца. Основният източник на въглехидрати са – зърнени храни и ориз. Растителни фуражи като зеленчуци, плодове, кореноплодни растения – тези източници на витамини се дават в сурова форма. Нарязват се на малки частици или преминават през месомелачката. Заземеният морков трябва да се дава в комбинация с малко количество мазнини. В този случай каротинът, който се съдържа в моркова, се превръща по-пълно в витамин „А“. Verdure – маруля, копър, млада коприва, листата на глухарче се добавят в готовия фураж сурово нарязани на малки частици. Почиствайте коприва с вряща вода или горещ фураж, преди да го дадете, за да направите безвреден изгарящ влакна. Като източник на витамини се използват също лекарства като 8 в 1 ЕХСЕЛ пивоварна мая. Не може да се дава глюконат без фитин. Възможно е да се даде един глицерофосфат съгласно таблицата в двойната дозировка.

Тъй като в него се намират калций и фосфор в правилното съотношение. Кавказките планински кучета и кученца се нуждаят от специални витамини за нормална жизнена дейност. След петия ден, от вимето на майката започва да тече чисто мляко и коластрата свършва. Малките кученца които са оцелели, започват да се развиват много бързо. Те се стремят по всякакъв начин да бозаят по няколко пъти на ден, като избутват другите кученца настрани. След двадесет и петият ден, малките кученца започват постепенно да се хранят, от храната която се храни майката. През следващите два месеца, малките кученца бозаят от майка си и същевременно могат да поглъщат и суха храна. След като малките кученца навършат третия месец, се отделят от майка си. Желателно е малките кученца да се отделят поотделно. Ако желаете да си закупите хубаво кученце от породата кавказка овчарка посетете развъдника за кавказки овчарки в София.