Стомашни заболявания

стомашни заболявания

Стомашни заболявания на кавказка овчарка

Стомашни заболявания. Стомашно чревното заболяване при кавказките овчарки, може да бъде причинено от различни външни фактори. Заболяването на червата в стомаха може да се получи по два начина. То може да бъде временно или постоянно заболяване на червата. Временното заболяване се явява когато кучетата от породата кавказка овчарка имат запек. Неправилното хранене на кучетата от породата кавказка овчарка, може да доведат кучето до това състояние. Вероятността до стомашното заболяване, се получава от поемането на прекалено гъстите храни от кучето. Това се случва когато собственикът на кучетата от породата кавказка овчарка, не хранят кучетата си редовно. Запекът е състояние, при което движението на изпражненията в червата се извършва прекалено много бавно. Когато количеството на изпражнения в червата е гъсто, преминаването се извършва много трудно. През това време, кавказката овчарка, не може да ходи нормално.

Съвети за лекуване на кавказката овчарка от запек

Повечето селекционери които развъждат кучета, наричат това явление стомашна тапа. Симптомите при получаване на запек при кавказката овчарка може да бъдат. Повръщане, забавяне на изхождането до няколко дни и отказ от храна. Кучетата които са получили запек са лениви и не са игриви. Собственикът на кавказката овчарка, трудно може да определи диагнозата на болестта. Тъй като той не познава симптомите на кучетата от породата кавказка овчарка. Затова той не може да окаже първа помощ на кучето при домашни условия. Ако собственикът не може да определи точната диагноза, трябва да потърси първа помощ от ветеринарен лекар. Ако това се окаже невъзможно, вашето куче може да умре до няколко дена. Ако запекът е образуван следствие на сухата храна и обезводняване, значи той е доброкачествен. В такива случаи трябва да дадете на кучето растително масло или олио. Това ще премахне запека напълно и кучето ви ще се излекува.

Как се образува тапа на червото във стомаха

Лумена на червата може да бъде блокиран от червеи или случайно погълнати чужди предмети. Поради това чревното съдържание спира движението на изпражненията и се появява запек. Наблюдаването на червата се получава, когато кучето се постави в легнало положение. Кавказките овчарки които имат тънки черва, често получават запушване на червата. Недостатъчното количество вода, също причинява тапа на червото. По този начин апетита на животното изчезва и кучето започва да се депресира. За да улесните освобождаването на червата от изпражненията, може да направите клизма на кучето. Много трябва да внимавате каква храна да давате на кучето. Пилешките кости създават най-големи проблеми при хранене на кавказките овчарки. Първата помощ се състои от спешно транспортиране на кучето във ветеринарна лечебница, за да бъде прегледано от ветеринарен лекар. Правилна диагноза може да постави само вашият ветеринарен лекар.

Съвети за предпазване от стомашни заболявания

За да расте и се развива вашата кавказка овчарка нормално, ние ви съветваме да храните кучето редовно. Редовната разходка на кучета от породата кавказка овчарка, осигурява на кучето нормално храносмилане на храната. По този начин кучето се развива много по добре, отколкото седи затворено в клетката. Преди да нахраните кучето си, прегледайте внимателно съдържанието на храната. Ако установите че в храната има остри кокали или опасни предмети, веднага ги премахнете. Сменяйте редовно водата на кучето. Прясната вода осигурява, обмяната на веществата на вашето куче, от породата кавказка овчарка. Недостига на необходимото количество прясна вода и храна, може да създаде различни здравословни проблеми, на вашият домашен любимец. Редовното хранене на кавказката овчарка, ще ви осигури, отговорен, предан, надежден и сигурен верен пазач. Повече информация за стомашни заболявания, при кучетата от породата кавказка овчарка. Ще намерите, ако посетите развъдниците които предоставят кавказки овчарки във страната.