За нас

кавказки овчарки

Кавказки Овчарки

Кучетата от породата кавказки овчарки, гордо носят репутацията си на злобното “куче пазач” и ”вълкодав”. Още по времето на СССР тази порода кучета е използвана като охрана за животни. Заради същите качества кавказецът се е разпространил по другите държави, а именно като куче пазач. Кавказката овчарка е световно известен със своя интелект и агресия към непознатото, също така осигуряващо пълна и надеждна охрана. Кучетата кавказка овчарка или още наричана кавказец, ги прави неповторими като кучета пазачи. Огромния ръст, недоверчивостта към непознатото, издържливостта, адаптацията към различни температури и климатични условия. Огромната физическа мощ позволяват тази порода да намери добро приложение в много държави. Това е куче над средния ръст, със здрава мускулатура, издържливо, непретенциозно, чувствително и настървено по характер. Типът поведение е характерно за породата, със уравновесеност и настървеност.

Какво куче за пазач да си изберем

Опитът показва, че един кавказец, който е израснал в по-добри условия, ще стане отличен пазач. Също така, ранното възпитание на кавказките овчарки, води до изграждане на определени навици. Които кучетата от породата кавказки овчарки, запазват в паметта си. За Кавказците се разказват истории не само за борби с вълци, а дори за сражения с римляните. Кучетата от породата Кавказки овчарки се характеризират най – често с голямата настървеност, която абсолютно винаги се предава на следващото поколение. Именно това качество ги прави, абсолютните лидери във сферата на кучета-пазач. Възбудителните процеси и движенията на кучетата, стават значително по-активни и подвижни за напред. Ако се колебаете какво куче да си вземете за охраната на вашият двор или къща. Кучетата от породата ⇔Кавказка Овчарка⇔ е най-добрият избор за вас.

Къде е регистриран нашият развъдник

Професионален развъдник за кавказки овчарки Албена Експрес, е регистриран към Федерацията по кинология за Европа. Отговорника по развъдната дейност за Кавказка Овчарка за България е Георги Христов Младенов. Предмет на дейността на сдружението се изразява в развъдна дейност и селекция на кавказки овчарки. Включително и регистрация на развъдници в България и Европа. Всички които желаят могат да се запишат в клуба на /FCE/ към ICU където ще им бъде издадена членска карта. Те ще могат да си регистрират развъдници за всички породи кучета, за територията на цяла България. Това е съгласно със правилата на федерацията и към международните изисквания на киноложките организации. На всеки притежател на породата Кавказка Овчарка, ще му бъде издадено европейско международно родословие на кучилото. С членската карта на FCE, всеки може да участва в специализираните изложби, които се провеждат в България.

За колко време се издават родословията

Цената на членската карта е 25 лева за 1 година. Цената за издаване на родословие на кученце е 25 лева, за един брой. Родословието се издава в рамките на една седмица. Всеки който желае да стане член на Федерацията по кинология за Европа на всички породи кучета. Може да позвъни на следните телефони. – ВИВАКОМ – 0878/999900 – 0876/999900 – ГЛОБУЛ-0897/999900 – МОБИЛТЕЛ – 0899/799999 – 0999979999 – 0889922999 – 0999999944. Ако желаете да си закупите кученце от породата на кавказка овчарка директно от Русия. Моля да потърсите управителя на фирмата, за кавказки овчарки от – кавказкаовчарка.bg.

Без категория