За породата

за породата кавказка овчарка

За породата Кавказка Овчарка

Кавказката овчарка е мощно и добре замускулено голямо куче, мъжките са много по-тежки и по-големи от женските кавказки овчарки. И двата пола имат изключително големи и широки глави, с добре оформени тела и развити кости на тялото. Те имат лек дефиниран стоп, а широчината на главата на кучето е доста голяма. Женските кавказки овчарки имат малко по-изтънчена глава и муцуна. Кавказките овчарки имат широки муцуни, които леко се стесняват към носа. Устните на кучетата са плътни, дебели и тъмно черни на цвят. Те имат силна челюст с перфектна ножична захапка, където горните им зъби прецизно припокриват долните зъби. Носът на кавказката овчарка е черен на цвят и широк, въпреки че по-светлите кучета могат да имат и кафяв нос. Очите на кавказките овчарки са със среден размер, овална форма и кафеникав цвят.

Всичко за породата Кавказка Овчарка

Те са поставени малко под наклон и дълбоко под челото на кучето. Ушите на кавказката овчарка са разположени високо и имат триъгълна форма, които стоят добре на главата на кучето. Кавказките овчарки имат мощни, макар и къси вратове, които са леко извити. Техните предни лакти са здрави и добре замускулени предни крака. Тялото е прилично пропорционално на кучета, които имат добре оформени кости и отлично развита мускулатура. Гърдите са дълбоки и широки, като кучетата имат широки, силни и равномерни гърбове. Костите им са къси и леко извити. Крупата на кавказката овчарка е дълга, мускулеста, широка и практически плоска. Бедрата са добре прибрани, което доказва че кавказката овчарка може да подобява на атлет. Задните крака на кавказките овчарки са добре обезкостени, силни и мускулести. Краката на кавказките овчарки са големи, овални и кучетата имат роговици на предните и задните накрайници.

За породата Кавказки вълкодав

Ноктите на кавказката овчарка са тъмни или в по-светли цветове, те могат да бъдат и в други цветове. Кавказката овчарка държи опашката си високо, когато е спокойна. Но когато кавказката овчарка е развълнувана, опашката става като сърп на гърба на кучетата. Що се отнася до козината на кавказката овчарка, кавказкото овчарско куче разполага с дебела козина. Тя се състои от дълга, груба външна козина и много по-дебел, по-плътен и по-мек подкосъм. Космите на муцуната на кучето, челото и предната част на краката им е гладка и къса. Тези красиви кучета се раждат в различни цветове. Те биват няколко вида: сиви, тъмно сиви, светло сиви, сребристо сиви, червеникаво или жълтеникаво бели, светлозелени или червеникавозелени. Кавказките овчари често имат по-тъмни маски на лицата си, което допринася за цялостната им очарователна привлекателност. Още информация може да видите в страницата Стандарт.