Дисплазия

дисплазия

Дисплазия на Кавказка Овчарка

Дисплазия на Кавказка Овчарка. Дисплазията е вид заболяване което се среща най-често при кучетата. Това заболяване се среща предимно в тазобедрената става при кучета. Особенно при по едрите и големи породи. Тази малформация означава, че топчената част и гнездото му не съвпадат правилно един с друг. Това води до образуване на фуги, които се втриват и смилат, вместо да се плъзгат плавно. Развитието на дисплазията на тазобедрената става, се определя от взаимодействието на генетичните и фактори. Дисплазията на тазобедрената става е повреда, която се развива постепенно и се влошава. Това води до загуба на функцията на тазобедрените стави. Хип дисплазията е едно от най-честите скелетни заболявания, наблюдавани при кучета. Най-често се засягат гигантските породи като кавказката овчарка, немска овчарка и други. Понякога се засягат и кучета от малките породи, но е по-малко вероятно да покажат клинични признаци. Хълбочната дисплазия се появява, докато кученцата са още млади и физически незрели.

Как се получава дисплазия на Кавказка Овчарка

То се развива след четири месечна възраст. Съществуват и случаи на по-късно заболяване. Това е форма на възпаление на ставите характеризираща се с хронично влошаване или дегенерация на ставния хрущял. Симптомите на това заболяване зависят от степента на слабост на ставите и продължителността на заболяването. Слабостта на ставите са характерни за ранните заболявания. Това може да не се наблюдава при дисплазията на тазобедрена става, поради артритни промени в тазобедрената става. Намален диапазон на движение в бедрените стави. Загуба на мускулна маса. Разширяване на раменните мускули поради по-голяма тежест върху предните крака. Като кучето се опитва да избегне тежестта на бедрата си. Това води до допълнителна работа на раменните мускули и последващо разширяване на същите мускули. Влиянията върху развитието и прогресията на тазобедрената дисплазия са съпътстващи както с генетични така и с други обстоятелства.

Симптомите зя дисплазия на Кавказка Овчарка

Генетична податливост на хълбока или слабост. Бързо повишаване на теглото и затлъстяване. Хранителни фактори. Тазово-мускулна маса. Вашият ветеринарен лекар може да ви направи пълни изследвания на вашето куче. Включително и кръвна проба и анализ на урината. Възпалението което се дължи на заболяването на ставите, може да се отбележи в кръвната проба. Като част от проучването на физическите симптоми, вашият ветеринарен лекар ще има нужда от историята на здравето на вашето куче. Появата на симптоми и възможни инциденти или наранявания, които може да са допринесли за симптомите на вашето куче. Всяка информация, която имате относно състоянието на вашето куче, ще ви бъде от полза, тъй като може да има генетична връзка. Повече информация за лечение на дисплазията, може да научите като посетите сайта на Кавказка Овчарка. Полагайте грижи за вашето кученце.