Ваксини

ваксини за кавказка овчарка

Ваксини за Кавказка Овчарка

Всеки собственик на куче желае кавказкото куче да бъде здраво и да не е болно. Кучетата могат да бъдат защитени срещу някои инфекции с помощта на ваксинации. Не пренебрегвайте този факт. Това е трудно и се изисква много време, но това е здравето и живота на вашия домашен любимец. За начинаещите в развъждането на кавказките кучета трябва да се знаете, че животът на кученцето е невероятно крехък. В някои случаи кученцата от породата кавказка овчарка, може да умрат в продължение на няколко дни от злонамерен вирус. Трябва да се обърне особено внимание на факта. Че всички ваксинации се правят само в случаите когато кученцата са напълно здрави. Когато кученцето няма здрави черва, то започва да повръща или вдига температура. В някои случаи могат да възникнат изключително негативни последици. Имайте предвид че нормалната температура на кавказката овчарка е около 38, 5 градуса.

Кога е идеалното време за ваксинации срещу чума за Кавказка Овчарка

Идеалното време за ваксинации срещу чумата е, когато кучето е на възраст между 8 и 13 седмици. Не си заслужава да предприемате нещо по-рано, защото имунитетът на малкото ви кученце все още не е изграден. Ако сте закъснели с такава ваксинация, вашето кученце може да има проблеми със зъбите. Зъбите могат да потъмнеят и емайла да започне да пада. Фактът че кариесът може да се появи не е изключен. Ваксинирането срещу чумата не е еднократно действие. Кучето трябва отново да бъде показано на ветеринарен лекар когато навърши 7 месеца. След това трябва да ваксинирате домашния си любимец срещу чумата веднъж годишно. Първо вирусният ентерит е още едно бедствие за овчарско куче. Ваксинацията трябва да се извърши преди кучето да навърши възраст 2 месеца. Обикновено това се прави около 45 – тия ден. Поради слабия имунитет на малките кученца, първата ваксина се прилага на 45 тия ден.

Кога се бие първата ваксинация срещу хидрофобията на Кавказка Овчарка

На 10-11 седмица от живота на вашето кученце е от съществено значение да инжектирате „жива“ ваксина. Разбира се, човек не може да забрави за такова заболяване като хидрофобията на кучетата. Не ваксинираните кучета стават неадекватни и опасни за хората. Първата ваксинация на вашето овчарско куче срещу хидрофобията трябва да бъде на шест месеца. След това ваксинацията трябва да се прави ежегодно. Какви ваксинации се правят на кавказките кучета освен изброените? По едно и също време трябва да се проведе ваксина срещу хепатита. Въпреки това, отделни ваксинации срещу хепатит не се правят. Това принадлежи към ваксини, които се правят срещу няколко инфекции едновременно. Многобройни ваксини за внос се произвеждат точно въз основа на такъв принцип. В различни комбинации, те спасяват вашите домашни любимци от такива заболявания като чума, параинфлуенца, аденовирус и други

Кога се ваксинират малките кавказки овчарки

Кученцата трябва да бъдат ваксинирани за 1 месец – 3 пъти или за 1,5 месеца – 2 пъти. След смяната на зъбите, се ваксинира след 6 месеца. Тъй като зъбната промяна почти напълно отслабва / намалява имунната система и кученцето става беззащитно. За да не загубиш кученцето, задължително трябва да го ваксинираш два пъти от интервал от 14 – 21 дни. Възрастните кучета се ваксинират веднъж годишно, включително ваксинация от хидрофобията, препоръчва се ваксината да се бие през пролетта. Ако при малките кученца се появи чума, хепатит, ентерит и така нататък. Незабавно ваксинирайте всички кученца и млади кучета, независимо от факта, че вече са били ваксинирани. Излишната ваксина ще ги предпази от инфекция. Професионалните ветеринари които се занимават с биенето на ваксини, препоръчват този метод. Ветеринарите от нашият развъдник също ви го препоръчват. Резултатът е превъзходен.

Какво създават ваксините за Кавказка Овчарка

Всеки собственик трябва да помни, че ваксините създават и странични ефекти. Като лекота, намаление на апетита, леко висока температура. Това се появява след прилагането на няколко ваксини. Независимо от това, не си заслужава да се тревожите. Не се страхувайте да ваксинирате вашето кученце. Кученцата не могат да се разболеят от ваксини които са бити в повече. Това са грешни заключения. Разбира се, само квалифицирани специалисти трябва да правят всички видове ваксинации. Изберете професионалната клиника, която се ползва с доверие. Ако някой от вас разбира как се поставя ваксината, може спокойно да я бие на кученцата. Ако имате нужда от поставяне на ваксини на вашите домашни любимци, посетете нашият развъдник в град София. При нас ще получите полезна информация, относно ваксините за вашите домашни любимци.